6 maja 2024 r.

Dyrektor generalny Packsize, Rod Gallaway, ogłasza przejście na emeryturę

Spółka powołuje Davida Lockwooda na stanowisko dyrektora generalnego.

SALT LAKE CITY, 6 maja 2024 r.Packsize®, lider w dziedzinie zrównoważonych opakowań na żądanie o odpowiedniej wielkości, ogłosił dziś odejście dyrektora generalnego Roda Gallawaya na emeryturę. Stanowisko dyrektora generalnego objął David Lockwood, obecnie prezes zarządu Packsize. Na prośbę zarządu Rod Gallaway zgodził się kontynuować pracę w firmie jako starszy konsultant.

Rod dołączył do Packsize w 2017 roku jako wiceprezes zarządu, a w 2021 roku został mianowany dyrektorem generalnym.  Podczas swojej kadencji na stanowisku dyrektora generalnego Rod zwiększył przychody firmy o ponad 50 procent i kierował rozwojem nowej generacji automatycznych maszyn pakujących, w tym X5 ® i X7 ®. Rod zbudował silne relacje z największymi klientami firmy i odegrał kluczową rolę w rozwoju kultury całodobowej obsługi klienta. Jako dyrektor generalny, Rod sprawił, że firma Packsize stała się światowym liderem w dziedzinie zautomatyzowanych rozwiązań opakowaniowych o dopasowanych wymiarach.

„Obserwowanie rozwoju i dojrzewania członków zespołu, klientów i produktów Packsize było niezwykle satysfakcjonujące.  Gdy zbliżasz się do końca swojej kariery, zdajesz sobie sprawę, jak wyjątkowe jest bycie częścią firmy skupionej na misji, która naprawdę pomaga planecie” – powiedział Rod Gallaway. „Nasza innowacyjna kultura umożliwia Packsize rozwiązywanie dużych problemów, co ma fundamentalne znaczenie pod względem tego, kim jesteśmy.  Jestem przekonany, że David i reszta zespołu będą nadal wspierać tę kulturę i osiągną nowy poziom sukcesu.  Obecnie skupiam się na pomaganiu Davidowi i zespołowi w innym charakterze i jestem jak zawsze podekscytowany przyszłością Packsize.  Dziękujemy pracownikom Packsize, klientom i partnerom za okazane wsparcie”.

Lockwood powiedział: „Rod był dyrektorem wyższego szczebla i liderem w dziedzinie automatyzacji magazynów i globalnych łańcuchów dostaw od ponad trzydziestu lat. W czasie pełnienia roli dyrektora wyższego szczebla w Staples i dyrektora generalnego Packsize Rod był szanowany i podziwiany przez swoich współpracowników oraz osoby z całej naszej branży.  Firma Packsize miała ogromne szczęście, że Rod był jej dyrektorem generalnym. Jesteśmy wdzięczni, że pozostanie z nami w charakterze doradcy”.

Joel Peterson, obecny członek zarządu Packsize i były prezes zarządu, stwierdził: „Firma Packsize bardzo skorzystała na przywództwie Roda w całym zakresie naszej działalności. Rozległa wiedza i doświadczenie Roda we wszystkich aspektach naszej działalności będą nadal przynosić korzyści Packsize w nadchodzących latach, gdy będzie współpracować z Davidem, by dostarczać naszym klientom najlepsze w branży zautomatyzowane rozwiązania opakowaniowe”.

Lockwood jest członkiem zarządu Packsize od 2023 roku, a stanowisko dyrektora generalnego obejmuje z ponad trzydziestoletnim doświadczeniem w biznesie, środowisku akademickim i rządzie.  W latach 2012–2018 był dyrektorem generalnym Energy Solutions (NYSE: ES), firmy świadczącej usługi środowiskowe z siedzibą w Utah, a w latach 2019–2021 pełnił funkcję prezesa wykonawczego.

Przed pracą w Energy Solutions Lockwood był prezesem i dyrektorem generalnym Liberate Technologies (NASDAQ: LBRT), dostawcy oprogramowania i sprzętu dla branży telekomunikacyjnej, a także dyrektorem generalnym Intertrust (NASDAQ: ITRU), firmy zajmującej się technologią zarządzania prawami cyfrowymi.   Przed Liberate Technologies i Intertrust był dyrektorem zarządzającym Goldman Sachs, firmy świadczącej usługi finansowe.

Lockwood zasiadał w zarządach ponad dwudziestu spółek publicznych i prywatnych, w tym Steinway Musical Instruments i Forbes. Był także członkiem organizacji USTAR (Utah Science, Technology, and Research Initiative). Był wykładowcą na wydziale Graduate School of Business na Uniwersytecie Stanforda. W latach 2019–2021 był starszym doradcą Sekretarza Energii USA.

Lockwood stwierdził: „Nie mogę się doczekać współpracy z zespołem Packsize w celu poszerzenia oferty naszych zrównoważonych rozwiązań w zakresie opakowań. Zapotrzebowanie na rozwiązania opakowaniowe wspierające zdrowie naszej planety nigdy nie było tak duże”.

O Packsize Packsize zmienia sposób, w jaki firmy i ich klienci doświadczają opakowań – od pakowania po rozpakowywanie. Od czasu wprowadzenia Right-sized Packaging on Demand w 2002 roku, Packsize stał się liderem w branży łańcucha dostaw i zrównoważonych opakowań w Ameryce Północnej, Europie a także Azji i Pacyfiku. Firma Packsize jest zaufanym partnerem i doradcą, który pozwala klientom dostrzec ukryty potencjał w łańcuchach dostaw klientów oraz stworzyć procesy pakowania z uwzględnieniem wszystkich etapów – od magazynu do momentu otrzymania przez konsumenta. Packsize zmienia oblicze opakowań i przyspiesza drogę do bardziej zrównoważonej przyszłości. Śledź Packsize na LinkedIn.

Przeczytaj artykuł